listoplate-sigla

 

Pardoseala din lemn pentru exterior

Ce este Listoplate?

Listoplate inseamna eleganta si functionalitate. Pavajeel din lemn pentru exterior Listoplate sunt realizate in module de 55,1 x 55,1, compuse dintr-o grila de plastic reciclat si din lamele de lemn de Teak tratat si prelucrat estetic. Listoplate este o fuziune perfecta intre functionalitate si frumusete.

Eleganta lemnului natural unita cu capacitatea drenanta a grilei de sustinere fac Listoplate solutia ideala pentru a obtine un rezultat placut din punct de vedere estetic si functional.

Solutia Listoplate este prevazuta cu un sistem de conectare innovativ, capabil sa preia dilatarea termica gratie unui dispozitiv elastic special ce garanteaza uniformitatea montajului.

Montajul pavajelor din lemn pentru exterior Listoplate

Listoplate este usor de montat si demontat gratie sistemului special de prindere. Acest sistem permite flexibilitate in alegerea modului de montare pentru a obtine o estetica originala a pavajului si permite demontarea pentru eventuale lucrari sub pavaj sau pentru depozitare la sfarsitul sezonului.

Unde se pot folosi

Listoplate este ideal pentru urmatoarele aplicatii:

  • pavaje curte
  • pe marginea piscinelor
  • pavaje pentru terase si balcoane
  • poteci si drumuri pe spatiul verde
  • pavaj pentru zone de relaxare
  • zone de camping
  • pavaj exterior pentru localuri publice

Caracteristicile pavajelor de exterior

Lemnul utilizate pentru Listoplate este Teak.

Teak-ul este un arbore tropical cu lemn dur in familia Verbenacee. Lemnul are o culoare care variaza de la galben palid la bronz cu tendinte spre rosu. Lemnul contine o rasina uleioasa care il face extrem de rezistent si dificil de atacat de catre insecte. Datorita rezistentei sporite la intemperii si stabilitatii formei si dimensiunilor, Teak-ul este varietatea de lemn cea mai potrivita pentru utilizare externa. O alta particularitate importanta este aceea ca nu se altereaza la contactul cu suruburile sau elementele de feronerie.

Lemnul utilizat pentru Listoplate este supus unui tratament cu aburi pentru a reduce tensiunile interioare si a oferi o stabilitate totala lamelelor de lemn. Se evita astfel problema generala a lemnului care supus la cicluri regulate cald-frig sau umed-uscat  poate sa dezvolte curbari si fisuri inestetice.

Usoare curbari sau fisuri limitate pot totusi sa apara si dupa tratamentul cu aburi avand in vedere ca lemnul este un material viu.

Ingrijirelistoplate-intretinere

Lemnul nu are nevoie de nicio operatiune de ingrijire periodica. Trebuie totusi tinut cont de faptul ca expunerea la soare duce la schimbari de culoare. De aceea se recomanda utilizarea de uleiuri vegetale sau solutii de impregnare naturale pentru a mentine cromatica placuta a lemnului.

Fazele de tratare pentru a obtine un rezultat bun:

  • Spalarea temeinica a lamelelor de lemn, posibil cu jet cu apa calda si detergent special pentru lemn de exterior.
  • Aplicati o prima mana de impregnant natural pentru lemn pentru exterior cu proprietati antiimbatranire; se aplica mana a doua dupa 36 de ore

Pentru spalare: uilizati un detergent natural pentru pavaj exterior de lemn, la fiecare 30 de zile sau cand este necesar. Cel putin o data pe an se aplica impregnantul natural.

Mai multe info pe site-ul de vanzari online:
http://shop.pontarolo.com/product/7/Base-per-listelli-di-legno-Listoplate-.html
http://shop.pontarolo.com/product/6/Pavimentazione-in-legno-di-Teak-Listoplate.html

Despre Pontarolo

Pontarolo Engineering S.p.a. face parte dintr-un consortiu de firme implicate in industria constructiilor de peste 50 de ani. Firma a luat fiinta in provincia italiana Pordenonenone si de-a lungul anilor a crescut gradual si sigur. Principalul obiect de activitate al grupului este cercetarea si dezvoltarea de tehnologii noi pentru domeniul constructiilor ce sunt mai intai aplicate in propriile santiere. Fiind ea insasi o firma de constructii, Pontarolo Engineering S.p.a. este in masura sa aprecieze cel mai bine nevoile si problemele industriei constructiilor. Combinand experienta vasta in domeniu cu cele mai avansate tehnologii, compania este capabila sa ofere proiectantilor si constructorilor o gama larga de produse inovatoare realizate conform celor mai inalte standarde de calitate. Astfel, se aduc imbunatatiri sistemului traditional de constructii pentru a corespunde celor mai recente cerinte din punct de vedere al standardelor legale.

Pontarolo Engineering este o companie dinamica, formata dintr-o echipa foarte motivata de experti iar de-a lungul anilor a primit numeroase premii si laude ca dovada a recunoasterii de care solutiile Pontarolo se bucura pe plan international. Forta companiei sta in fuziunea intre cercetare si aplicatie si in capacitatea de a transforma rezultatele cercetarii in patente protejate la nivel global.